Φριτάτα με λουκάνικα και χαλλούμι


Φριτάτα με λουκάνικα και φέτα


Φριτάτα με λουκάνικα και χαλλούμι 


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τις πατατούλες σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αλάτι, αφήνετε να κοχλάσουν και ύστερα τις βράζετε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μη βρίσκετε αντίσταση όταν τις τρυπάτε με πιρούνι, αλλά να μην ψηθούν εντελώς. Τις στραγγίζετε και όταν κρυώσουν τις κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρετε μέσα τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να βγάλουν το λίπος τους και τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τις πιπεριές. 
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ με 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε μέσα τις πατατούλες και τα λουκάνικα. Ύστερα, με τρυπητή κουτάλα παίρνετε από το τηγάνι τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε και αυτά στο μείγμα των αβγών. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό ταψι στη φωτιά με 2 κουταλιές (αν έχετε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, ακόμα καλύτερα). Ρίχνετε μέσα το μείγμα των αβγών και τα αποσύρετε από τη φωτιά. Σκορπάτε πάνω το χαλλούμι  και το μεταφέρετε στο φούρνο. Ψήνετε τη φριτάτα για ½ περίπου ώρα, μέχρι να πήξει η φριτάτα, την αφήνετε να κρυώσει 5-6 λεπτά και τη σερβίρετε με μια πλούσια σαλάτα. 

Υλικά (για 4-5 άτομα):

8 μικρές (baby) φρέσκιες πατατούλες (1/4 κιλό περίπου), ολόκληρες με τη φλούδα τους,
3 κυπριακά λουκάνικα κομμένα σε λεπτά φετάκια,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
2 κόκκινες πιπεριές (Φλωρίνης) από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και σε τετραγωνάκια,
8 αβγά,
150 γρ. θρυμματισμένη φέτα (1 φλ.),
αλάτι, πιπέρι
χαλλούμι .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις