Σπαγγέτι με σκόρδο και λάδι (aglio e olio)
Σπαγγέτι με σκόρδο και λάδι (aglio e olio)
Λίγο πριν βράσετε τα μακαρόνια, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να γίνει χλιαρό. Προσθέτετε μέσα τα σκόρδα και την πιπεριά και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Το κρατάτε στην άκρη.
Ψήνετε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, κρατάτε λίγο από το νερό τους και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
Περιχύνετε με το αρωματισμένο λάδι τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Αν σας φανούν πολύ στεγνά, ανακατεύετε μέσα 2-3 κουταλιές από το νερό τους και τα σερβίρετε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα η αναρή .
ΥΛΙΚΆ
500 γρ. σπαγγέτι (1 πακέτο) (η οτιδήποτε άλλο ζυμαρικό έχετε κάνει)½ φλ. ελαιόλαδο,
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι πιπέρι (μαύρο) εάν θέλουμε ,
1 κόκκινη, καυτή πιπερία τσίλι (φρέσκια) ή 1 γεμάτο κουταλάκι νιφάδες τσίλι (Chilli Flakes),
αλάτι, τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου